Avertismentul ANAF pentru cei care pleacă din țară. Din această lună, românii care pleacă riscă să fie amendați

Fiscul a avertizat în mod repetat că românii care pleacă din țară pentru perioade mai lungi trebuie să depună un chestionar în urma căruia ANAF stabilește dacă aceștia trebuie să mai achite impozite în România.

În caz contrar, riscă situații de dublă impunere. În plus, de la începutul anului următor, intră în vigoare și o amendă distinctă pentru nedepunerea chestionarului, context în care ANAF publică un ghid pentru aceștia, dar și pentru străinii care stau perioade mai mari în România, relatează profit.ro.

Obligația de a depune ghidul o au persoanele fizice care pleacă din România pentru o perioadă sau mai multe perioade de ședere în străinătate care depășesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive.

La fel, trebuie să depună chestionarul și persoanele fizice care sosesc în România și au o ședere în statul român o perioadă sau mai multe perioade care depășesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat.

De la începutul anului, va fi introdusă distinct o amendă de 50-100 lei pentru nedepunerea chestionarului. Amenda distinctă a fost introdusă după ce, în unele cazuri, ANAF a aplicat pentru nedepunerea chestionarului amenda pentru neîndeplinirea obligațiilor de declarare în ansamblu, cuprinsă între 500 lei și 1.000 lei.

Fiscul afirmă că, dacă nu este depus acest formular, pentru stabilirea rezidenței fiscale, cetățenii români ar putea fi impozitați atât în România, cât și în altă țară în care își desfășoară activitatea.

Loading...

3 comentarii la „Avertismentul ANAF pentru cei care pleacă din țară. Din această lună, românii care pleacă riscă să fie amendați

 • martie 9, 2018 la 5:13 pm
  Permalink

  Si ce il daca pleaca oameni din tara nu are voie sa amendeaza anaf de ce ca aicea nu poate traie oameni ca moare de foame ca in bucurest in parlament fura milardele atunci ce vorbim tara asta nu se face nimic oameni are salar 1.200 lei si ninci nu ajunge bani ala a luna ca tot scump tara aste si deca vrea incepet ceva tiner imediat acolo anaf u sa amendeaza Astai Romania Saracie toate tara numa fura! !!!!!

 • martie 12, 2018 la 12:30 am
  Permalink

  Deci asa ceva e imposibil..
  adika trebuie sa platesc pentru ca sunt roman?
  daca plec din romania.
  plec pt ca nu am de lucru si etc..
  statul roman vrea bani pentru ca sant roman !!!
  jegosii !!!

Lasă un răspuns