Acum ori niciodată! Exportul lemnului din Romania INTERZIS pentru urmatorii 10 ani! Distribuie daca esti De acord !

Deputații dintr-un partid politic propun interzicerea exportului masei lemnoase în scopul conservării resurselor naturale epuizabile și refacerea suprafețelor forestiere.

Documentul a fost înregistrat astăzi la secretariatul legislativului. Potrivit deputatului neafiliat, Artur Reșetnicov, chiar dacă Guvernul a adoptat un set de măsuri în privința refacerii suprafețelor forestiere, acestea trebuie stabilite prin lege, și nu hotărâre.

„Noi propunem un termen fix pentru îndeplinirea acordurilor deja semnate, pentru ca agenții economici să nu sufere de noile prevederi. Totodată cerem Guvernului să ia măsuri pentru restabilirea spațiilor forestire și să raporteze Parlamentului despre realizările sale”, a declarat el.

În cazul în care Parlamentul va adopta acest document, Guvernul va elabora, în termen de 3 luni un plan de acțiuni ce ar viza următoarele aspecte: extinderea suprafețelor împădurite la cel puțin 16% pe parcursul următoarelor 10 ani, adică cel puțin cu 169 230 ha, prin plantarea a cel puțin 16 923 ha/anual.

Loading...

5 comentarii la „Acum ori niciodată! Exportul lemnului din Romania INTERZIS pentru urmatorii 10 ani! Distribuie daca esti De acord !

 • martie 8, 2018 la 4:46 pm
  Permalink

  Cred ca politicienii de astăzi nu au maturitatea de a înțelege ce înseamnă pădurea pentru noi..O vor defrișate în continuare pentru bani..sper din suflet ca totuși o astfel de lege sa vina repede.

 • martie 8, 2018 la 5:17 pm
  Permalink

  Sper sa le vina mintea la cap tuturor politicienilor sa protejeje tara noastra nu sa o vanda pentru ca sa vreu straini.Nu avem de vanzare nimic.Puctum.

 • martie 8, 2018 la 8:31 pm
  Permalink

  Niste criminali au vandut plamanii tarii! Astia trebuie trasi in teapa! Da, sunt de acord sa nu se mai taie padurile, da, sunt de acord sa fie pedepsiti vinovatii si sa se recupereze prejudiciu dublu!

 • martie 9, 2018 la 6:25 pm
  Permalink

  mai bine priviti la calitatea lemnului din camionele “controlate”..demonstratie da forssssssssa.. si cjhiar basa sa fie …maine poimane ii chema ioropenii la raport si le taie ….patriotismul nasionalist..

Lasă un răspuns